Beste benzine bladblazer kopen

Er zijn twee modellen benzine bladblazers verkrijgbaar, een handheld (draagbaar) of rugzak. Ze kunnen gebruik maken van een tweetakt- of viertaktmotor.

Soms moeten olie en brandstof worden gemengd, maar bij steeds meer nieuwere modellen hoeft dit steeds vaker niet meer.

Top 3 beste benzine bladblazers

Voor- en nadelen van benzine bladblazers

Voordelen

  • Kan meer vermogen bieden dan elektrische bladblazers
  • Er is geen kabel, dus u hoeft niet in de buurt van een elektrische bron te zijn

Nadelen

  • Maakt meer lawaai dan andere bladblazers
  • Vaak zwaarder dan bladblazers met een elektro motor

Goed om te weten over elektrische bladblazers

Gehoorbescherming

Dit kan niet genoeg benadrukt worden. Uw bladblazer is waarschijnlijk het luidste apparaat in uw garage en de meeste bladblazers zullen bij gebruik zonder bescherming, gehoorschade veroorzaken. Draag gehoorbescherming, doe het gewoon.

Veiligheidsbril

Wees voorzichtig met puin. Kiezels, stokken, moeren en bouten kunnen allemaal gevaarlijk vliegend gereedschap worden wanneer ze met hoge snelheid worden geblazen. Draag oogbescherming, in het geval dat één hiervan in de richting van uw gezicht gaat.

Stofmasker

Op stapels bladeren en in de bladeren zitten allerlei soorten vuil, stuifmeel en chemicaliën.  Inademen van deze dingen is niet goed. Draag een stofmasker. 

Mensen en dieren

Blaas niet rond bij dieren en andere mensen die geen bescherming dragen. Vergeet niet dat bladblazers luidruchtig zijn, zelfs als u op 10, 20 of 30 meter afstand bent. Stop de blazer als iemand in een straal van 15 meter van u binnenkomt.

Controle

Zorg er eerst voor dat uw brandstof het juiste benzine/ oliemengsel is. Raadpleeg de gebruiksaanwijzing van uw product voor informatie over het mengsel en een volledige doorloop van de juiste tankprocedure. Zodra u het juiste mengsel heeft, moet u ervoor zorgen dat de ventilator schoon en droog is en dat de motor is uitgeschakeld. Bewaar uw brandstofmengsel na het tanken in een goed geventileerde ruimte in een goed gemarkeerde veiligheidscontainer. Zorg er daarnaast voor dat uw bougie goed vastzit. Als dit niet het geval is, kan dit vonken doen springen en benzine spatten doen ontbranden. Reinig gemorste brandstof tijdens het tanken, om de kans op brand te verkleinen

Beste bladblazers op benzine