De 3 beste Makita bladblazers: onze favorieten

Top-3 Makita Bladblazers

Alles wat je moet weten over een Makita bladblazer

In de herfst kopen veel mensen zogenaamde bladzuigers of bladblazers. Sommige toestellen combineren beide functies in een. De verschillende fabrikanten hebben daarbij afhankelijk van het model altijd verschillende functies die de artikelen speciaal maken. Maar dit is niet het enige voordeel voor het ene of het andere merk. De ondernemingen bieden ook vaak verschillende modellen aan binnen deze productreeks. Op die manier hoeft de klant niet van merk te veranderen en kan hij bij zijn favoriet blijven. Dit is een goede aanpak die al jaren wordt toegepast, vooral door de grote bedrijven.

Hier willen we je informeren over  Makita bladblazers. We zullen drie afzonderlijke modellen voorstellen en je antwoorden geven op vragen over dit onderwerp. We zullen je ook laten zien wat deze bladblazers zo speciaal maakt. Speciale product-highlights en tips over hoe je de juiste Makita bladblazer vindt, zijn alleen hier beschikbaar. We helpen je de juiste aankoopbeslissing te nemen en willen je graag bij je keuze ondersteunen.

Wat is een Makita bladblazer

In principe zijn er twee verschillende apparaten voor bladverwijdering. Aan de ene kant zijn er de bladzuigers en aan de andere kant de bladblazers. De functies zijn al in de naam verklaard. De ene zuigt de bladeren op en de andere blaast ze weg.  Er zijn ook veel toestellen die beide functies combineren. Een bladblazer kan worden vergeleken met een oversized haardroger. Speciaal voor plaatsen onder de heg, in hoeken of zelfs onder de trap, is dit apparaat een echt wonderwapen. Je hoeft niet langer voorover te buigen of je op een ingewikkelde manier in bochten te wringen om de bladeren eronder te verwijderen. De Makita bladblazer is ook een echte werkbespaarder voor verwijderen van bladeren of plantenresten. Met een bezem kom je op deze plaatsen nergens en als je een hark gebruikt, verwijder je meestal niet alleen de bladeren, maar ook delen van de grond. De Makita bladblazer is anders. De bladeren worden gewoon weggeblazen en het substraat blijft waar het hoort.

De voordelen van een Makita bladblazer

Een van de vele voordelen van de Makita bladblazer is de verscheidenheid. Je krijgt veel verschillende apparaten in een productsegment. Alle blazers zijn modern en gemaakt volgens de nieuwe technieken. De voldoening van de gebruikers blijkt telkens weer. De onderneming ontwikkelt producten met de ervaring en traditie van vele jaren. Bovendien krijg je hier een goede kwaliteit en vakmanschap. Alle producten zijn niet alleen goed doordacht, maar moeten je dagelijks leven gemakkelijker maken.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een Makita bladblazer

Het type

Als je een Makita bladblazer wilt kopen, dan moet de eerste overweging zijn wat voor aandrijving het apparaat moet hebben. Je kunt kiezen tussen een bladblazer met een benzinemotor, met een oplaadbare accu of met een netsnoer. Hier hangt het ook af van welke actieradius je wilt hebben. Met een kabel kom je niet zo ver als met een accu of benzinemotor. Het volume van de benzineversie is echter ook groter dan dat van de andere modellen. Hier hangt het af van uw behoeften en voorkeuren en aan de andere kant van het gebied waarvoor je het product wilt gebruiken.

Het vermogen

Afhankelijk van de Makita bladblazer zijn er natuurlijk ook verschillende prestaties. De modellen die op batterijen werken, hebben meestal het laagste vermogen. Dit is echter volkomen voldoende om van de bladeren af te komen. Alleen als je er ook zware bladeren of tuinresten mee wilt verwijderen, heb je ook een hogere macht nodig. Je vindt de vermogenswaarden altijd op de respectieve producten.

De prijs

De prijzen verschillen sterk. Niet alleen binnen de verschillende modellen, maar ook van de verschillende verkooppunten. Je kunt dus aanzienlijk meer uitgeven voor een apparaat dat je bij een plaatselijke winkelier koopt dan voor hetzelfde product dat je online koopt. Het is dus de moeite waard om een vergelijking te maken voordat je tot de definitieve aankoop overgaat.

De functie

Met sommige Makita bladblazers heb je een multifunctioneel apparaat. Deze kan dan niet alleen de bladeren blazen, maar heeft ook een zuigfunctie. Bovendien moet je ervoor zorgen dat het apparaat verschillende vermogensniveaus heeft die je zelf kunt bepalen. Je kunt dan het vermogen individueel aanpassen aan de omstandigheden.

De accessoires

De accessoires voor de verschillende Makita bladblazers zijn uitgebreid. Je kunt bijvoorbeeld verschillende hulpstukken krijgen voor de zuigbuis. De afvalzakken en de opvangzakken kunnen ook afzonderlijk worden aangekocht. De schouderriemen zijn er in verschillende variaties, zodat er voor elk toestel en voor elke maat een geschikt exemplaar is. In een praktische accessoiretas kunnen veel spullen worden opgeborgen. Batterijen maken ook deel uit van de accessoires. Deze zijn echter uitwisselbaar met alle Makita-producten.

1. Makita bladblazer – DUB362Z – 2 x 18 V

Deze bladblazer wordt geleverd zonder accu. Als je als andere Maktita-toestel hebt zal deze batterij ook passen op je bladblazer.

Het is een lichtgewicht, maar toch een krachtige bladblazer. Om de vermoeidheid van je handen te verminderen kun je de duimknop om te starten en te stoppen vastzetten.

De belangrijkste eigenschappen

Deze accu bladblazer is compact en veroorzaakt weinig trillingen. Het geluidsniveau is vrij laag. Het lage gewicht zorgt mee voor een flexibel gebruik. Zonder stroomkabel kun je overal bij en je toestel zorgt niet voor uitstoot van schadelijke stoffen.

De blazer heeft een drietraps verstelbare blaaspijp met een instelbereik van 100 mm. Het multifunctionele batterijsysteem zorgt ervoor dat je voor dit tuingereedschap geen afzonderlijke batterij moet aanschaffen. De ergonomische knoppen en het comfortabele zachte handvat zorgen voor meer gebruikersgemak.

Enkele technische kenmerken op een rijtje

  • Een indicator geeft het batterijniveau weer.
  • Het maximale geluidsniveau is 79 decibels.
  • De blaassnelheid ligt tussen 27 en 57 meter per seconde of maximum 250km/uur.
  • Het toestel heeft een nettogewicht van 3,5 kg en is voorzien van een opvangcontainer van dertig liter.

 

2. Makita DUB362PT2 36V

Hoewel de herfst het seizoen is met de meeste opruimwerkzaamheden kun je de bladblazer op batterijen het hele jaar door gebruiken. In het voorjaar ruim je gesnoeid afval op, in de zomer gebruik je het als bezem om je terras schoon te houden; in de herfst ruim je de bladeren op en in de winter blaas je poedersneeuw opzij.

Dit is maar een klein deel van het brede scala aan toepassingen waarvoor deze machine geschikt is.

Een bladblazer met batterijen heeft veel voordelen. Zo is de machine stil, heb je geen geur van uitlaatgassen en is de machine bijna onderhoudsvrij. Kortom, het is een goed alternatief voor  een bladhark en een bezem.

De belangrijkste eigenschappen

Deze bladzuiger maakt deel uit van het batterijplatform van Makita. De meegeleverde batterij kun je ook gebruiken voor andere toestellen van hetzelfde merk. Je ontvangt bij levering twee batterijen en een oplader. Het zijn 18 V lithium batterijen die op in totaal 160 machines passen.

Deze krachtige bladblazer zorgt voor weinig geluidshinder waardoor je die gemakkelijk kunt gebruiken in een woonwijk, in de buurt van een school of een ziekenhuis. Het dubbele batterijsysteem zorgt ervoor dat je je werkzaamheden niet voortdurend langdurig moet onderbreken.

Je kunt het apparaat gemakkelijk hanteren en de vermoeidheid in je hand verminderen door de duimknop die gemakkelijk opent en sluit.

Het is een professioneel snoerloos gereedschap waarmee je vrij kan bewegen zonder lawaai, uitlaatgassen en onderhoudskosten zoals bij een benzinemotor.

De vario-schakelaar die zes verschillende snelheden mogelijk maakt en de comfortabele grip zorgen voor veel gebruikersgemak.

Enkele technische kenmerken.

  • De oplaadtijd van de batterijen is 36 minuten.
  • De motor heeft een maximaal toerental van maximum 21500 toeren per minuut en zorgt voor een luchtsnelheid van 54 meter per seconde.
  • Het toestel weeg 3,5 kg.

 

3. Makita DUB362PM2

Deze Makita bladblazer is een lichtgewicht, maar toch krachtig genoeg om je gazon, je oprit, je paden ….vrij te houden van bladeren. Doordat hij op batterijen kan werken, heb je de meeste bewegingsvrijheid.

De belangrijkste eigenschappen

Je hebt de mogelijkheid om op zes verschillende snelheden te werken via de vario-schaklaar. Doordat het toestel op batterijen werkt heb je meer autonomie en maak je minder geluid tijdens je blaaswerkzaamheden.

Je kunt de drukknop tijdens het werken vastzetten en de zachte, ergonomische, handgreep zorgt voor minder vermoeidheid tijdens het werken.

De meegeleverde batterij is beschermd tegen overbelasting, oververhitting en diepontlading. De zelfreinigende contacten garanderen de beste krachtoverbrenging.

Door verschillende structurele details zoals volledig waterdichte schakelaars, met hars gegoten elektrische circuits zorgen ervoor dat het toestel stof- en waterdicht is.

Enkele technische details op een rijtje

  • Het toestel is voorzien van een drietraps verstelbare blaaspijp.
  • Het ontwikkelt een windsnelheid van 54 meter per seconde.
  • De motor heeft een vermogen van 36 watt en produceert een maximaal geluid van 104 decibels (wat toch wel heel luid is, oorbescherming is aangeraden!).