De 5 Beste Bladzuigers

Veel mensen denken dat dode bladeren die op de grond zijn gevallen, niet moeten worden opgeraapt. In de herfst is het onderhoud van een tuin echter ingewikkelder, vooral als je niet over het juiste gereedschap beschikt.

Wat is een bladzuiger

De vacuümzuiger/versnipperaar is een tuinmachine die dient om bladeren gemakkelijk en schoon op te zuigen. Dit type zuiger heeft meestal een grote zuigkracht om dode bladeren op te ruimen die op de grond, op het gazon of het tuinpad, en soms zelfs in de dakgoten zijn gevallen.

Dit is de beste optie voor het verwijderen van bladeren en plantenresten. Veel bladzuigers hebben een versnipperaar die het werk vergemakkelijkt door de bladeren op te zuigen en ze onmiddellijk te versnipperen om het volume van het verzamelde plantenmateriaal te verminderen.

Hoe werkt de bladzuiger

De meeste bladzuigers werken op een thermische of elektrische motor en hebben dezelfde kenmerken, een blaassysteem waarmee de lucht zowel kan worden uitgeblazen als aangezogen.

Zo kun je ofwel blazen of het omgekeerde doen om ze naar binnen te zuigen, te versnipperen en in een zak te doen.

Voordelen en toepassingsgebieden

Iedereen is het erover eens dat het voordeel van een bladzuiger de tijdsbesparing is. Dit apparaat wordt ook gewaardeerd om zijn snelheid en de efficiëntie van het verricht werk.

Welk model je ook kiest, het belangrijkste is dat het aan je eisen voldoet. Of het nu is om dode bladeren te verzamelen of compost te maken, dit werktuig biedt je ook de best hulp om je dakgoten te ontdoen van bladeren en plantenresten die voor verstoppingen zouden kunnen zorgen.

Waar moet je op letten als je een bladzuiger koopt.

De kracht

Het motorvermogen is een belangrijk punt om rekening mee te houden, omdat het bepalend is voor de volledige prestaties van de bladzuiger. Sommigen bevelen aan een bladzuiger met een snelheid van ongeveer 300 km/u te kiezen.

Het anti-vibratiesysteem

Het anti-vibratiesysteem is een onmisbaar punt bij de aanschaf van een bladzuiger, want een apparaat dat te veel trillingen afgeeft is nooit prettig in het gebruik

Het volume van de zak

Dit is ook een belangrijk detail bij het kiezen van een goed toestel. Als het volume van de zak niet groot genoeg is, kan dit namelijk een grote handicap zijn bij het gebruik van het toestel. Een te grote zak is ook een nadeel voor het gewicht van het toestel.

Ergonomie en gewicht

Bij de keuze van de beste bladzuiger moet rekening worden gehouden met de ergonomische kant voor praktisch gebruik. Controleer de bruikbaarheid van de handgrepen (aanwezigheid van riemen of harnassen) om een goede gewichtsverdeling te waarborgen.

De werking

Een vacuümblower/crusher bestaat uit afzonderlijke buizen waarmee de blaasmodus of de zuigmodus kan worden geactiveerd. Sommige modellen hebben betere functies, zoals een knop waarmee je van de ene stand naar de andere kunt overschakelen en waardoor het apparaat gemakkelijker te gebruiken is.

1. Gardena ErgoJet 3000 Bladzuiger

Beschrijving van de bladzuiger

Dit toestel is krachtig en voorzien van een ingebouwde hakselaar. Het wisselen tussen de zuig- en de blaasfunctie gaat heel vlot. Het is het ideale hulpmiddel om je tuin goed te onderhouden. De bladzuiger is geschikt voor het snel en eenvoudig verwijderen van bladeren en tuinafval rond je huis en in de tuin.

De voordelen en technische eigenschappen van deze bladzuiger

Het toestel is voorzien van een opvangzak van 45 liter waarin de versnipperde bladeren kunnen worden opgevangen. Met is een licht toestel dat gemakkelijk te dragen is met een bijgeleverde draagriemen.

Met een vermogen van 2500 watt haalt de blazer een snelheid van 310 km/uur.  Op zijn maximumsnelheid produceert hij een geluidsniveau van 103 dB.

Enkele belangrijke tips

 • Het wordt aanbevolen om een ​​veiligheidsbril en gehoorbescherming te dragen.
 • Zuig geen steen, glas, metaal …
 • Stel het toestel niet bloot aan regen.
 • Zorg er bij het schoonmaken van de blazer voor dat de stekker uit het stopcontact is gehaald.

2. BLACK+DECKER GWC3600L20-QW

Beschrijving van het toestel

Met deze  36 V draadloze BLACK + DECKER bladzuiger kun je je tuin gemakkelijk vrij maken  van bladeren en ander tuinafval zonder je zorgen te maken over kabels. Deze 2-in-1 machine heeft een 2-pijps ombouwsysteem waarmee je eenvoudig van blaasmodus naar zuigmodus schakelt. Dit ontwerp zorgt ervoor dat voor elke taak de juiste prestaties worden geleverd.

De blaassnelheid van 218 km / u kan zelfs natte bladeren of zwaarder tuinafval verwijderen, terwijl de versnipperde rotor dit tot zeven keer vermindert. Dit versnelt het composteringsproces en vermindert de hoeveelheid tuinafval.

Het lichtgewicht ontwerp, de softgrip en de verstelbare handgreep zorgen voor het beste gebruikerscomfort en evenwichtsgevoel.

De belangrijkste eigenschappen

Voor het reinigen van je tuin, je oprit is deze bladzuiger met versnipperaar ideaal. Met een goed ontwerp en twee verwisselbare blaas- en zuigleiding kan elke taak perfect uitgevoerd worden.

Het is een lichtgewicht die je zo goed mogelijk gebruikerscomfort biedt en ervoor zorgt dat je de bladzuiger gemakkelijke kunt manipuleren en controleren. Ook de verstelbare handgreep verhogen het gebruikerscomfort.

Technische kenmerken

Het toestel werkt met een  lithium ion accu van 36 volt. De kracht die ontwikkelt wordt zorgt voor een blaassnelheid van 218 km/uur. Tijdens het opzuigen worden de bladeren versnipperd en gereduceerd tot een zevende van het volume. Op zijn maximale snelheid produceert hij een geluid van 95 db.

Enkele belangrijke tips

 • Blaas tuinafval altijd weg van andere mensen of dieren. Door de sterke luchtstroom blaas je fijne stofdeeltjes de lucht in, deze stofdeeltjes kunnen de luchtwegen irriteren of de ogen beschadigen.
 • Gebruik tijdens het gebruik ook een veiligheidsbril en bescherm je oren.
 • Kies voor een bladzuiger met shredderfunctie, dan kun je niet alleen afval verminderen, maar ook kosten besparen.
 • Hoe fijner het tuinafval, hoe sneller het composteerproces.

3. Gardena PowerJet Li-40

Eigenschappen van het toestel

Je zult je tuin nog nooit zo snel netjes gekregen hebben als met deze bladblazer van Gardena. Of je nu bladeren bij elkaar wilt blazen of van grasresten en ander vuil af wilt; dit toestel met een  Li-40 Accu biedt de uitkomst.

De belangrijkste eigenschappen

Het apparaat heeft een blaassnelheid van maar liefst 320 km/u en een zuigkracht van 170 l/s. Je schakelt eenvoudig tussen beide functies.

De robuust metalen versnipperaar vermindert het volume van de bladeren en grasresten in de opvangzak. Bovendien weet je door het intuïtieve bedieningspaneel op de handgreep precies hoe vol de accu nog zit. De bladblazer wordt geleverd inclusief accu en snellader.

Technische kenmerken

 • Het apparaat weeg 4,1 kg
 • De motor heeft een vermogen van  veertig Volt.

4. McCulloch GBV 322VX

Beschrijving van het product

Deze McCulloch is in feite een 3-in-1 bladblazer / -zuiger / mulcher om het tuinonderhoud nog sneller te maken. Hij is multifunctioneel en  garandeert onberispelijke resultaten op alle gebieden.

De belangrijkste eigenschappen

Met zijn krachtige 800 Watt motor kan hij tot 370 km/u blazen. Uitgerust met een geconcentreerd mondstuk, levert hij een zo goed mogelijke luchtstroom, ideaal voor zelfs de moeilijkste taken. Een buiswissel maakt het heel gemakkelijk om over te schakelen op de zuigstand met dezelfde nauwkeurige snelheidsregeling als in de blaasstand.

De bladeren worden uiteindelijk versnipperd voor mulching of compostering en verzameld in een ruime zak van 45 liter.

De machine stopt daar echter niet, en zorgt er ook voor dat het werk zo comfortabel mogelijk is voor de gebruiker. Hij is bijvoorbeeld zo ontworpen dat hij licht is en maar 4,5 kg weegt, en wanneer de vergrendelknop wordt ingedrukt, blijft de snelheid constant zonder enige inspanning!

5. Wolf Garten LBV 2600 E

Beschrijving van de bladzuiger

Met deze bladzuiger maak je in een mum van tijd je paden, oprit, je gazon…vrij van gevallen bladeren.

De belangrijkste eigenschappen

Met een snelheid tot 270 km/uur wordt de opvangzak van 50 liter snel gevuld. De mulchfunctie zorgt ervoor dat de bladeren vermalen worden en je er meer kunt opzuigen.

Technische kenmerken

 • De motor heeft een vermogen van 2600 watt.
 • De motor produceert een maximaal geluid van negentig decibels.
 • De bladzuiger weegt vijf kg en werk op netstroom.