Elektrische bladblazer met snoer

Elektrische bladblazers (met snoer) kopen? Technisch gezien zijn er twee varianten van elektrische bladruimers: met snoer en zonder snoer.

Elektrische bladblazer met snoer moeten worden aangesloten op een stopcontact, terwijl de snoerloze variant een bladblazers met accu is.

Top 3 elektrische bladblazers met snoer

Voor- en nadelen van elektrische bladblazers met snoer

Voordelen

  • Ze zijn licht qua gewicht
  • Goedkoper dan een bladblazer op benzine
  • Gemakkelijk om te schakelen tussen de blaas- en de ontruimingsmodus

Nadelen

  • Kabels betekenen dat je een beperkt bereik hebt tenzij je een verlengkabel gebruikt
  • Minder krachtig dan een benzine bladblazer

Goed om te weten over elektrische bladblazers

Elektrisch gereedschap is leuk, maar alleen bij veilig gebruik. Hieronder vindt u enkele tips over een veilig gebruik van de elektrische bladblazer.

Veiligheidsbril

Hanteer tijdens het gebruik van uw bladblazer een veiligheidsbril om te voorkomen dat vuil in de ogen vliegt. Dit moet niet alleen een zonnebril zijn, maar ook brillen die voorkomen dat vuil uit alle richtingen in de ogen komt.

Droog blijven

Gebruik nooit een bladblazer elektrisch terwijl u op een natte ondergrond staat.

Mensen en dieren

Bij het gebruik van uw bladblazer is het zeer belangrijk dat u zich bewust bent van uw omgeving. Richt de blazer nooit op mensen of huisdieren, die beide op een afstand van 1,5 meter of meer zitten tijdens het gebruik van de elektrische bladblazer. Zorg ervoor dat andere mensen en dieren minstens 15 meter verder staan van het gebied waar u werkt.

Gepaste kledij

Het dragen van shirts en broeken met lange mouwen wordt ook aanbevolen om de huid te beschermen tegen verwondingen. Gesloten schoenen, zoals tennisschoenen of werkschoenen, worden ook aanbevolen bij het gebruik van een bladblazer.

Controle

Zorg ervoor dat u de gebruikershandleiding van uw bladblazer grondig leest, vooral bij het eerste gebruik van uw apparatuur. Het kan geen kwaad om de handleiding nog eens door te lezen als u de blazer al een paar maanden niet meer gebruikt heeft.

Zorg ervoor dat u de apparatuur inspecteert, dat alle onderdelen in goede staat zijn en dat er niets ontbreekt.

Beste bladblazers met snoer